marți, 1 septembrie 2009

~">FAMILIE ~">

~">FAMILIE ~">Castiga-ti independenta!
Cum le arati parintilor tai ca nu esti prea mica?
Incepe cu inceputul. Pentru ca parintii tai sa-ti dea mai multa libertate trebuie sa demonstrezi ca meriti. Iti dai seama ca nu te vor lase sa redecorezi camera daca in momentul in care ei zic ‘nu’ incepi sa tipi si sa fii nemultumita.
Gandeste-te ce e mai important pentru tine- sa te lase sa mergi la film cu prietenii sau sa-ti rearanjezi camera? Nu mai le pune intrebari cand sunt ocupati. Crezi ca atunci cand mama ta lucreaza si tatal tau pregateste masa vor asculta cu interes ceea ce ai tu de zis?Incearca sa vorbesti cu ei in timpul mesei sau sa le zici ca ai ceva de vorbit cu ei.
Vrei sa mergi acasa la prietena ta?Daca parintii tai stau pe ganduri, invit-o pe ea prima data la tine; asa ajung s-o cunoasca si vor intelege atunci cand vrei sa-ti petreci timpul cu ea. In cazul in care ei tot nu te lasa sa te duci la ea acasa, nu mai insista si respecta-le decizia.
Cand vine vorba de machiaj si haine, parintii de obicei incearca sa-si impuna parerea asupra a ceea ce ar trebui sa poarte mica lor ‘printesa’. Mai bine incerci cateva feluri de make-up si le ceri si lor parerea, incearca cateva look-uri si continua sa experimentezi.
La cumparaturi cand mergi cu mama, arata-i si ceea ce-ti place.Daca nu platesc ei pentru fardul de ochi sau pentru blugii preferati, ai putea face mici lucruri pe langa casa, asa vor vedea ca vrei sa dai putin ca sa primesti putin.
Gandeste-te de ce este important pentru tine si explica-le si lor. Vor evita discutiile de genul: “faci asta pentru ca toti prietenii tai o fac”. Explica-le, da-le exemple si idei de cum o sa te bucuri de proaspat castigata independenta” - cum ti-ai redecora camera sau ce haine ti-ai cumpara.
Nu cere prea mult si respecta parerile lor, o parte din ‘independenta’ ta va trebui sa mai astepte, dar stai linistita ca va veni destul de repede.
Independenta va modela femeia din tine. Foloseste-o cu istetime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

~">NU folositzi cuvinte vulgare,comentariile vor fi shterse!
~">Putetzi comenta orice subiect si putetzi intreba orice,eu va voi raspunde la intrebari.
~">About we...About life...va spune SUCCES!<"~