marți, 1 septembrie 2009

~">SCOALA~">

~">SCOALA~">Cosmarul temelor!
Of, ai de facut teme… Trebuie sa fie lucrul cel mai rau de pe lume… sau nu? Si daca n-ai avea de facut teme? Atunci nota ta ar depinde in intregime de examenul de care te temi atat de mult. Ar depinde in intregime de ceea ce se intampla intr-o singura zi, in care ai puteafi bolnava, somnoroasa, neatenta din cauza baiatului dragut din fata sau o zi in care ai putea sa uiti pur si simplu toate recapitularile pe care le-ai facut si notitele pe care le-ai luat. Deci pana la urma e ceva bun. Nu te stresa – uite cele mai bune idei despre cum sa iesi din incurcaturi cu temele.
Te simti pusa la colt - e prea greu Daca esti total descoperita, poate e din cauza ca profesorul nu a explicat lucrurile destul de detaliat. Roaga-ti cea mai buna colega sa-ti arate notitele ei, poate totusi ea a retinut mai mult decat tine. Daca nu merge asa, intreaba-ti profesorul daca nu-ti poate acorda zece minute ca sa verificati impreuna despre ce era vorba. Pune cele trei intrebari magice: care este scopul, cat de detaliata trebuie sa fie lucrarea ta si ce bibliografie sau site-uri iti recomanda? Nu subestima puterea internetului – este o sursa infinita de informare si te va ajuta sa iesi din incurcatura.
Nu potzi nici macar sa incepi De o ora te uiti la o foaie alba de hartie si n-ai scris niciun rand. Iti pierzi prea usor concentrarea si nici nu esti motivata sa treci la treaba. Inchide-ti complet televizorul, radioul si mobilul. Tine la indemana sandvisuri si ceva de baut ca sa poti functiona. Tine minte ca dupa 40 de minute de munca sustinuta iti va scadea capacitatea de a fi atenta si vei avea nevoie de o pauza de macar zece minute. Pune-ti apoi ceasul sa sune ca sa stii cand te poti opri putin din lucru. Si cere-le si parintilor sa vina pe la tine din cand in cand ca sa aiba grija ca tu sa continui. Toate astea ar trebui sa te ajute sa te apuci de scris
Ai lasat lucrurile pe ultimul moment Aoleu! Mai ai o zi pana la termenul limita si n-ai facut nimic. Nu intra in panica! Spune-i profesorului care e situatia si arata-i ca n-ai avut timp din cauza altor teme. Poate ai noroc si primesti o prelungire de cateva zile. Daca nu merge asa, da-i ceva fratelui tau cel savant ca sa te ajute (nu ca sa-ti faca el tema) si incepe de indata ce ajungi acasa. Mintea iti merge cel mai bine dimineata, asa ca trezeste-te cu cateva ore mai devreme decat de obicei ca sa termini asa cum trebuie. N-o sa fie usor sa te dai jos din patul tau cel cald, dar o sa te simti de o suta de ori mai bine dupa ce-ti predai tema la timp.

Un comentariu:

~">NU folositzi cuvinte vulgare,comentariile vor fi shterse!
~">Putetzi comenta orice subiect si putetzi intreba orice,eu va voi raspunde la intrebari.
~">About we...About life...va spune SUCCES!<"~