vineri, 1 ianuarie 2010

Sfaturi...MENTINEREA IN FORMA

Sfaturi...
MENTINEREA
IN
FORMA


As vrea sa va impartasesc si voua dragilor cateva lucruri care sper sa va mentiona in forma la fel cum si pe mine m-au mentinut in forma.
Nu sunt cine stie ce,or nici nu vreau sa scriu biblia acum,adica sa scriu cine stie cat,as vrea sa scriu doar ceea ce este necesar,ceea ce trebuie.
Pe mine m-au ajutat mult,tocmai de aceea le si multumesc celor care au ajutat la gasirea de idei pentru un regim cat mai sanatos,pentru niste exercitii cat mai folositoare,cat mai utile,nu pentru o persoana,nu pentru un baiat,nu pentru o fata,nu pentru un copil,nu pentru un adult,ci pentru toti!

`->Primul sfat:)):)):)) facetzi jogging in pauza de la scoala:)):)):))daca atzi citit articolul cu jogging in pauza:P
`->cu mancarea... nu cred ca e problema,dar chestia este ca nu ar trebui sa consumati ceea ce da in reclame la tv in exces[grasime,sare etc...]
`->un sfat... eu ma tin de el si sunt foarte multumita de efectele acesteea... a-ti putea alerga pentru inceput,nu repede ca nu sunteti la vreun maraton,incet,e mai mult de rezistenta,alergatzi in jur de vreo 15 minute,si in timp avansati ,la vreo 30 minute:)
`->Putetzi cara de sacose cand mergetzi la cumparaturi,ajuta la brate foarte mult,si la picioare deoarece mergetzi:):):)
`->
`->
`->
`->Eu sar zilnic coarda,acest exercitiu ajuta la coordonarea dintre brate si picioare...
`->Un alt sfat!Invatzatzi sa saritzi coarda!cumparatzi-va o coarda si tzopaitzi pana nu mai putetzi,face foarte bine si la incheieturile mainilor cat si la picioare[mai exact la genunchi daca sariti si indoitzi piciorul:)]
`->FRUCTE FRUCTE FRUCTE!!! deoarece contin multe...multe chestii... care ajuta:):):)ofera energie si ajuta si corpul la... la mai multe... chestii:)):):))ce logik am si eu:)):)):))oricum... ideea este de a consuma multe fructe pentru vitamine si proteinele pe care acesea tzi le "daruiesc".
`->BEA MULTE LICHIDE!!!!!!!!
`->Daca vrei sa te apuc serios de "mentinerea in forma"... nu trebuie sa procedezi astfel:azi alerg...peste 3 zile fac cateva exerciti... peste-o saptamana nu situ ce mai fac...GRESIT!!! daca nu faci zilnic... vei suferi de ceea ce am scris mai jos... de bine cunoscuta febra musculara!Practica cu placere aceste exercitii de mai jos,dar fa-le zilnic daca vrei sa ai si rezultate la ele... pentru reusita.

CATEVA EXEMPLE DE EXERCITII
`->abdomene
`->genuflexiuni
`->fandari
`->flotari
`->tractiuni
`->extensii
`->
`->
`->
`->
`->
`->
SUNT MAI MULTE tipuri de exercitii...de exemplu

Exercitiile anaerobice se divid in trei grupe in functie de efortul cu care se executa. Aceste grupe sunt:

Exercitiile anaerobice
Exercitii executate la bara sau cu greutati
Exercitii executate cu aparatele de forta
Exercitii executate cu propria greutate corporala

Acum cateva exercitii...care nu au nume dar au o explicatie:):):)[multumesc pentru exercitii Karuan...:):):)...]
`-> iei in mana cate o haltera shi faci fandari pe fata cu fiecare picior
`-> stai pe burta, mainile la ceafa shi ridici cat poti de sus capul
`->Stai intinsa, cu fata in jos. Apoi, cu palmele una spre cealalta, intinde bratele deasupra capului, concomitent cu ridicarea picioarelor la cativa centimentri. Incordeaza cat de mult poti muschii abdominali. Pastreaza aceasta pozitie cateva secunde, dupa care asaza-le din nou pe saltea. Repeta miscarea de inca noua ori, evitand arcuirea spatelui. Exerciciul trebuie realizat incet, fara graba pentru a avea efectul scontat.
`->Asaza-te in genunchi, cu palmele pe podea. Picioarele trebuie sa fie putin departate, la o distanta aproximativ egala cu cea dintre solduri. Si bratele trebuie sa fie, de asemenea, la distanta regasita intre cei doi umeri. Apoi ridica in acelasi timp bratul drept si piciorul stang. Straduieste-te sa-ti mentii echilibrul. Ramai catea secunde in aceasta pozitie, apoi revino cu bratul stang si piciorul drept. Exercitiul trebuie efectuat de 10 ori pentru fiecare miscare in parte.
`->Asaza-te cu spatele pe saltea si indoaie genunchii, incordandu-ti muschii abdominali. Straduieste-te sa-i tii in felul acesta pe toata durata exercitiului. Apoi ridica bazinul de pe saltea, sprijinindu-te pe calcaie si in palme. Bazinul nu trebuie sa fie ridicat mai mult de cativa centimetri pentru a nu fi lezata coloana vertebrala. Numara pana la 5, apoi asaza-te in pozitia initiala. Executa si acest exercitiu fara graba, in special daca esti la inceput.
`->Ramai in genunchi. Apoi sprijina-te pe brate si indreapta picioarele, incordandu-le. Ca si la exercitiul precedent, tine bratele departate, astfel incat distanta sa fie egala cu cea dintre umeri. Toata greutatea corpului sa fie axata in maini, ca si cand ai face o flotare, iar spatele trebuie sa fie cat mai drept, pentru a pastra coloana vertebrala in pozitie corecta. Dupa aceea, ridica fiecare picior pe rand in sus (talpa piciorului sa fie dreapta) in timp ce iti apropii pieptul de podea. Repeta miscarea pentru fiecare picior in parte de cate 5 ori.
`->Abdomene corect efectuate. Intinde-te pe spate, pe saltea, cu genunchii indoiti si sprijina-te pe calcaie. Fixeaza un punct in tavan si imagineaza-ti ca ai sub barbie o pernuta, pentru a te ajuta sa nu-ti asezi barbia in piept. Nu iti indoi gatul! Pune-ti degetele (atentie! nu palmele, ci doar degetele) si ridica usor umerii. Relaxeaza-ti muschii abdominali cand revii la pozitia initiala, pe saltea.
`->

MULTUMIM NETULUI:):):)pentru ultimele 5 chestii:):):)restul eu si putzin ajutor din partea lui ^_^KARUAN^_^

Sper sa nu fie prea greu sau altceva... inca ceva...
Ps:... nu encepe cu exercitiile mai grele pentru ca... vei regreta... vei regreta atunci cand abia vei merge si vei cere la toti cate-o aspirina care nu va rezolva nimic!cand vei plange ca te dor toti muschii,cand vei plange si te vei oftica ca ai vrut tu sa incepi din prima cu ce-i mai greu atunci cand abia te vei putea misca din pat si abia te vei putea imbraca.
Deci sfatul meu... ca genul"sfatul LION :stai afara"...deci Sfatul meu!Nu o lua pe mandrie,pe fala ca tot tu vei regreta cu febra,incepe cu inceputul,e ca si cum ai incepe sa citesti o carte,o citesti de la sfarsit?or de la inceput?raspuns:de la inceput!!!... sau cand ... alte exemple acum nu-mi vin in minte ..din pacate:)):)):))


ssssssssssssssssssssssi!!!!!!! ceva des la mine:)):)):))

Entorsa este probabil cea mai usoara afectiune de sezon, produsa de o miscare fortata, care depaseste mobilitatea articulatiei si intinde ligamentele. Cea mai afectata articulatie este articulatia dintre picior si gamba, datorita fortelor care se exercita la acest nivel, a complexitatii articulatiei si a utilizarii sale. Este de obicei insotita de umflarea zonei din jurul articulatiei, de durere puternica si de imposibilitatea de a folosi articulatia. Diagnosticul este pus cu ajutorul unei simple radiografii care arata faptul ca oasele nu sunt deplasate de la locul lor din articulatie.

:)):):)):)):)):):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):))):)):)):)):))

Cateva poze care ar mai putea completa din tipurile de mai sus...[la care nu prea am avut atat de multe exemple cum speram eu...]
`````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
e excelent joggingul...!!!il ador...chiar daca deseori se intampla sa ma plictisesc din motiv ca alerg singura:)):):))si sa asculti muzica in timp ce alergi... e cel mai la moda:):):)daca ai dupa ce sa asculti:):):):)
`````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
e bine sa faci fittnes:):):) ,cateva haltere si ce-ti mai trebuie,un kilogram de vointa si restul vine de la sine!
````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

asta e un exercitiu pentru gat in timp ce stai la pc:)):):))ptr ca te face sa intorci capul in functie de cum scrie:)):):))util oricum...
`````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
mda... exercitiie insotite de cineva profesionist ,ca de exemplu exercitiile la sala,fittness etc,au inceput sa fie la mai mare cautare decat cele de tipul jogging,de tipul celor facute acasa,,,etc..
``````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
cum se contracta muschii si etc atunci cand faci un astfel de exercitiu...
`````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

cateva exercitii simple... asemanatoare celor de mai jos


iar acesta ...daca te doare capul...adica gatul... niste tipuri de exercitii pentru gat
````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
Cu putzina colaborare din partea prietenului meu ^_^ K-A-R-U-A-N ^_^ si a netului:)):)):)):))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

~">NU folositzi cuvinte vulgare,comentariile vor fi shterse!
~">Putetzi comenta orice subiect si putetzi intreba orice,eu va voi raspunde la intrebari.
~">About we...About life...va spune SUCCES!<"~